Az az igazság, hogy én még csak most tanulom a fotózás rejtelmeit (lelkes amatőrök vagyunk) és hát a nem túl napfényes lakásomban elég nehéz egy olyan szegletet találni, ahol megfelelőek a fények (így fotóműterem híján), de azt hiszem, ezek a képek egészen jól sikerültek!!! Az igazsághoz ugyan az is hozzátartozik, hogy ezt az adag pufit vendégségben készítettem és ott is lett lefotózva. Ami tény, a képek láttán azonnal beindul nálam a feltétlen reflex és a nyálelválasztás, a számban érzem az ízét a puffancsnak.
Hozzávalók:
2,5 dl víz 1 kk só 10 dkg (laktózmentes) margarin 15 dkg finomliszt (tudod, nem túl reform így, de sajnos a puffancs nagyon érzékeny az állagára, így ha más lisztből készül, könnyen összeesik) 3 tojás 14 dkg reszelt sajt |
Speciális konyhai eszköz (már ha annak nevezhető): krumplinyomó
Elkészítés:
Forrald fel a vizet és szórd bele a sót. A margarint olvaszd fel benne, majd ha teljesen folyékony lett, vedd le a tűzről és keverd bele a lisztet fakanállal. Az eldolgozás a legfontosabb, így egészen addig keverd, amit a massza el nem válik az edény falától és teljesen egyenletes nem lesz. Tedd félre, hogy langyosra kihüljön (ez is nagyon fontos, szóval türelem!!!), majd keverd bele a tojásokat. Ekkor veheted elő a krumplinyomót, azzal sokkal könnyebb szétnyomkodni. Ha ezt is szépen eldolgoztad, keverd hozzá a reszelt sajtot. Kivajazott tepsibe szaggasd bele a tésztát diónyi méretűekre és előforrósított sütőben kb 30-40 percig süsd, amíg olyan aranyosan fénylő színe nem lesz, mint amit a képen látsz.
Gyakran előfordult másokkal, akik megtanulták ezt a receptet tőlünk, hogy a puffancs végül mégsem lett puffancs, csak nagy szétterülő lepénykék, ennek az alábbi okai lehetnek:
- nem várta meg, míg langyosra kihűlt a massza
- nem keverte el alaposan a tésztát
- vagy nem elég forró sütőbe helyezte a puffancsokat.
Ha ezeket a játékszabályokat betartod, nagyon fincsi és imádnivaló finomságokat kapsz!
2 megjegyzés:
Szia :)
szerintem nagyon jók a fotóid, kívánatosak az ételek, és klasszak a receptek!
csak így tovább!
szilvi
Szia!
Nagyon köszi a sok-sok dícséretet!
Ez mindig jól esik, de különösképpen egy olyantól érdem kapni, aki maga is csodás gasztroblogot vezet! :-D
Üdv:
Kriszti
Megjegyzés küldése