2009. június 28.

TARATOR/ТAPATOP (bolgár)

Akkor íme a beígért bulgár hideg leves. Persze ha vega, nem lehet még tejmentes is (az már túl bonyolult lenne, ugye... és hát azért ekkora elvárást), így aki tejcukor érzékeny, használjon mindenképp laktózmentes joghurtot!

Hozzávalók :

1 nagy kovászos uborka
fél-egy gerezd fokhagyma
fél teáskanál só
1 marék dió
7 ek kovászos uborkalé
2 tk dióvaj (lsd korábban)
két bögre joghurt (laktózmentes)
2 tk citromlé
1 bögre hideg víz
friss kapor
2 szelet pirított vagy száraz kenyérféle

Speciális konyhai eszköz: aprító

Elkészítés:

Aprítsd össze a következőket: fokhagyma, dióvaj, kenyér és tedd félre őket.

A többi hozzávalót tedd bele egy tálba: nevezetesen a joghurtot, az apróra kockázott koviubit, a citromlét, a vizet, majd keverd őket alaposan össze. Add hozzá az összeaprítottakat és tedd be a hűtőbe, végül elfogyasztás előtt szórd meg kaporral és díszítésenek adhatsz hozzá diót is.

Ő lenne itt a mi csodaszép házi diónk!




Nincsenek megjegyzések: