Hozzávalók ☻☻☻☻:
5-6 keményebb paradicsom
20 dkg rizstészta
1 ek pesto
3 ek fenyőmag
2 kd balzsamecet
só, fehér bors, cayenne bors
friss bazsalikomlevél
20 dkg feta sajt (laktózérzékenyek helyettesítsék kecskesajttal, kecskeordával)
Speciális konyhai eszköz: egy nagyon jó serpenyő, tűzálló tál
Elkészítés:
Főzd meg a rizstésztát: csak egy-két percig főzd, zárd el a gázt alatta és még 5 percig lefedve hagyd, hogy a gőzben puhuljon. Szűrd le, kanalazd rá a pestot és tovább pihentesd.
Egy serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot, ügyelve arra, hogy ne égjen oda. Olaj nélkül könnyen előfordulhat. Dobd hozzá a paradicsomok belsejét, amit előzőleg kivájtál. Fűszerezd és öntsd rá az ecetet. Vigyázz, mert azonnal sisteregni kezd és felcsap a gőze. Ezután jön a feta vagy kecskesajt. Azzal is kevergesd egy kicsit, majd ezzel a töltelékkel töltsd meg a paradicsomokat. Vajazd ki a tűzálló tálad és szedd bele a tésztát, tedd rá a paradicsomokat, tegyél a paradicsomok tetejére friss bazsalikomot és tedd be a sütőbe. Addig süsd, amíg a paradicsomok megpuhulnak.
Egy serpenyőben pirítsd meg a fenyőmagot, ügyelve arra, hogy ne égjen oda. Olaj nélkül könnyen előfordulhat. Dobd hozzá a paradicsomok belsejét, amit előzőleg kivájtál. Fűszerezd és öntsd rá az ecetet. Vigyázz, mert azonnal sisteregni kezd és felcsap a gőze. Ezután jön a feta vagy kecskesajt. Azzal is kevergesd egy kicsit, majd ezzel a töltelékkel töltsd meg a paradicsomokat. Vajazd ki a tűzálló tálad és szedd bele a tésztát, tedd rá a paradicsomokat, tegyél a paradicsomok tetejére friss bazsalikomot és tedd be a sütőbe. Addig süsd, amíg a paradicsomok megpuhulnak.
Salátával tálald.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése