2010. december 31.

LENCSELEVES


BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!!!

A lencse kell. Főleg újévre.
Ez egy egyszerű, de nagyon finom és gyorsan elkészíthető leves, jót tesz az elsőnapos (nevezhetjük másoknál másnapos) gyomornak. A fűszerek teljesen felfrissítenek, megtisztítják a szervezetet.

Hozzávalók: ☻☻☻☻

2,5 ek olaj
90 gr fekete lencse beáztatva
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy paradicsom
2 babérlevél
1 mk koriandermag
1 mk koriandermag
1 mk fekete mustármag
só, bors
2 ek tumerik
2 ek curry
1 késhegynyi korianderpor
1 késhegynyi őrölt római kömény
1 késhegynyi őrölt kömény
1 késhegynyi cayenne bors vagy chilipor
8 dl víz
(laktózmentes) teljföl a tálaláshoz

Elkészítés:

Az olajban pirítsd meg a fűszereket fél percig. Dobd bele a felaprózott hagymát és a fokhagymát, még pirítsd egy percig. Öntsd rá a leszűrt és átmosott lencsét, kevergesd az olajban 2 percig, majd öntsd fel a vízzel és főzd puhára. 

Ha kész, tejföllel tálald.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez tényleg finom fűszeres.
BUÉK!

Ambrus Krisztina írta...

Nagyon örülök, ha ízlett!