2009. július 23.

MÁLNÁS RUKKOLA SALÁTA

Ma megint a szezon legmelegebb napja van.

Nem tudom te hogy vagy ezzel, de én nem nagyon bírok enni ebben a kánikulában. Ma is csak egy könnyű zöldséglevest és ezt a salátát készítettem.

A kecskesajt elvileg fogyasztható laktózérzékenyek számára is, minimális a laktóztartalma, de azért eleinte óvatosan kísérletezz vele!


Hozzávalók :

1 adag rukkola saláta (amit akár a boltban is kaphatsz)
3 keményre főtt tojás
1 marék mogyoró (nem a földi)
1 paradicsom
2 marék málna
20 dkg sütni való kecskesajt
1 ek mandulaolaj
2 ek málnás balzsamecet
néhány rozmaring és bazsalikomlevél (lehetőség szerint friss)
só, bors

Elkészítés:

Moss meg mindent, amit kell a salátához. Tedd bele egy tálba a salátát, a felszeletelt paradicsomot, a mogyorót, a málnát, a 8-ba vágott főtt tojásokat. Sózd, borsozd és öntsd rá az olajat és az ecetet. Tedd félre, had érjenek az ízek össze.
Grillsütőben süsd meg pár csepp olajjal és a friss fűszernövényekkel a kecskesajtot. Elég csak az egyik oldalát jól megsütni, amíg szépen meg nem pirul a teteje.

TIPP: A kecskesajt sütés titka, hogy mindig már nagyon forró sütőbe tedd be, akkor nem olvad szét, hanem ahogy nekünk kell, megsül.

Ha ez is kész, szeleteld fel a sajtot és helyezd a saláta tetejére. Ha lehet, azonnal fogyaszd.

TIPP: Van a XIII. kerületben egy jó kis bolt, ahol olajakat és eceteket lehet vásárolni, ott biztosan beszerezhető a málnás balzsamecet is, már láttam ott.


1 megjegyzés:

mark írta...

Hmm, megkóstolnám! És a képek is qva jók lettek!