Ma megint a szezon legmelegebb napja van.
Nem tudom te hogy vagy ezzel, de én nem nagyon bírok enni ebben a kánikulában. Ma is csak egy könnyű zöldséglevest és ezt a salátát készítettem.
A kecskesajt elvileg fogyasztható laktózérzékenyek számára is, minimális a laktóztartalma, de azért eleinte óvatosan kísérletezz vele!
Nem tudom te hogy vagy ezzel, de én nem nagyon bírok enni ebben a kánikulában. Ma is csak egy könnyű zöldséglevest és ezt a salátát készítettem.
A kecskesajt elvileg fogyasztható laktózérzékenyek számára is, minimális a laktóztartalma, de azért eleinte óvatosan kísérletezz vele!
Hozzávalók ☻☻☻☻:
1 adag rukkola saláta (amit akár a boltban is kaphatsz)
3
1 marék mogyoró (nem a földi)
1 paradicsom
2 marék málna
20 dkg sütni való kecskesajt
1 ek mandulaolaj
2 ek málnás balzsamecet
néhány rozmaring és bazsalikomlevél (lehetőség szerint friss)
só, bors
Elkészítés:
Moss meg mindent, amit kell a salátához. Tedd bele egy tálba a salátát, a felszeletelt paradicsomot, a mogyorót, a málnát, a 8-ba vágott főtt tojásokat. Sózd, borsozd és öntsd rá az olajat és az ecetet. Tedd félre, had érjenek az ízek össze.
Grillsütőben süsd meg pár csepp olajjal és a friss fűszernövényekkel a kecskesajtot. Elég csak az egyik oldalát jól megsütni, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
TIPP: A kecskesajt sütés titka, hogy mindig már nagyon forró sütőbe tedd be, akkor nem olvad szét, hanem ahogy nekünk kell, megsül.
Ha ez is kész, szeleteld fel a sajtot és helyezd a saláta tetejére. Ha lehet, azonnal fogyaszd.
TIPP: Van a XIII. kerületben egy jó kis bolt, ahol olajakat és eceteket lehet vásárolni, ott biztosan beszerezhető a málnás balzsamecet is, már láttam ott.
Grillsütőben süsd meg pár csepp olajjal és a friss fűszernövényekkel a kecskesajtot. Elég csak az egyik oldalát jól megsütni, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
TIPP: A kecskesajt sütés titka, hogy mindig már nagyon forró sütőbe tedd be, akkor nem olvad szét, hanem ahogy nekünk kell, megsül.
Ha ez is kész, szeleteld fel a sajtot és helyezd a saláta tetejére. Ha lehet, azonnal fogyaszd.
TIPP: Van a XIII. kerületben egy jó kis bolt, ahol olajakat és eceteket lehet vásárolni, ott biztosan beszerezhető a málnás balzsamecet is, már láttam ott.
1 megjegyzés:
Hmm, megkóstolnám! És a képek is qva jók lettek!
Megjegyzés küldése