2009. május 31.

SEGÍTSÉÉÉG, MENZAAA!

Néha teljesen ki tudok akadni azon, hogy emberek miket képesek megenni illetve miket képesek megetetni velünk. Nem akarok senkit az ég világon megbántani - bár most lehet, hogy sikerülni fog - de nem bírom magamban tartani, hogy az éttermekben étel címén eladott, csontonvéres sült csirkecombot rizzsel és a disznóból készült, vízben uszkáló zsircsomós pörköltet tarhonyával, semmiképpen nem nevezném a magyar konyha csúcsának. Persze ezek csak egyszerű példák a kiakasztó helyzetre, ami itthon a legtöbb helyen van.


Arról nem kezdek el beszélni, hogy a rántott sajton kívül, esetleg a tápanyagmentes rántott gomba az, amit itthon a közepes szintű éttermek nagyrészében vegetáriánus ételként el tudnak képzelni az egyszerűbb szakácsok. (merthátugye amiben nincs hús, az nem flamó) Ez egy dolog. Ráadásul egyre többeket érint (szerencsére úgymond, hiszen ezt azt jelenti, hogy egyre többen mondanak le a húsevésről, egészségük és a világ érdekében lsd. később)


Az úgynevezett "fast food" témakörről nem szeretnék nyilatkozni, ez az a kategória, amit az ember eldönthet, eszi vagy nem eszi.


Igazándiból több dilemma is megfogalmazódik bennem, amikor próbaképpen belekóstolok ezekbe a menzás szörnyűségekbe, pl:

1. rossz ételt készíteni nagyjából ugyanannyi idő, alapanyag és fáradtság, mint jót, akkor nem lehetne mégis inkább finom?
2. a legtöbb kaját nagymennyiségben könnyebb megfőzni, mint kicsiben, én sokat küzdök ezzel, mert kolibri mennyiséget eszek,
3. gyerekek, nem lehetne már végre elhagyni a vegetát és a leveskockát??? Annyi fűszer van a világon!

mely lérdéseimre választ már nem is remélek.


A test egy gépezet, melyet az élelem táplál. Egy autó is hamar tönkremegy, ha vacak üzemanyaggal járatják, nem?Ki szeret folyton szervízbe (orvoshoz) járni?


A jó minőségű alapanyag beszerzése költséges és fáradtságos lehet, ez tény. De legalább próbáljuk meg! Vannak azért alternatívák. Ehhez igazán nem kell olyan gasztrománnak lenni, mint én... Csak egy kis odafigyelést igényel, de tényleg.


Elnézést e miatt a kis kitérő miatt... de tényleg kiborít.

Nincsenek megjegyzések: