2009. május 30.

BÖGRÉS MÁKOS

És most egy klasszikus!


Nagyon szeretem az egyszerű recepteket. Ez az. Még mérőeszköz sem kell hozzá, csak egy átlagos méretű bögre.



Hozzávalók:

1 bögre liszt
1 bögre (laktózmentes vagy növényi) tej
1 bögre cukor
1 tojás
1 bögre darált mák
1 citrom héja reszelve
késhegynyi szódabikarbóna
olaj + liszt a tortaforma kikenéséhez

Elkészítés:

A mákot daráld le a cukor felével. A cukor másik felét a tojással habosra keverd, tedd bele a tejet, a mákot, a citromhéjat és a végén a szódabikarbónás lisztet. Csomómentesre dolgozd el. Olajozott, lisztezett tortaformába öntsd és forró sütőben (190 fokon) süsd tűpróbáig (kb. 25-30 perc).

Ketté is vághatod és megkenheted savanykás lekvárral, pl. áfonyással, meggyessel. A fotón anyukám által készített, mennyei meggylekvár varázsolja teljessé az ízeket.


Nincsenek megjegyzések: