2009. május 25.

A VILÁG LEGEGYSZERŰBB SZENDVICSKRÉMJE


Általában nagy mestere vagyok az otthoni maradékok optimális felhasználásának, ez még főiskolás kollégista koromból maradt rajtam, amikor minden létező dolgon spórol az ember, mert egészen másra csoportosítja át a bevételeit... Akkoriban egy melegszendvics sütővel bármit el lehetett készíteni, akár még vizet is forralni, ha egy hosszúra nyúlt éccaka után nem volt ereje az embernek lemenni az automatáig kávéért... Ilyen mély gyökerekhez nyúlik vissza ez a recept is.

Hozzávalók (kb. 6-8 szelet kenyérhez):

4 db tojás
kb. 2 ek majonéz
csipet só
késhegynyi fehér bors
mokkáskanálnyi mustár

Elkészítés:

Főzd keményre a tojásokat (én személy szerint képtelen vagyok megjegyezni, pontosan meddig is kell főzni a tojást, hogy kemény legyen, így általában felrakom és egyszer csak - kb. 10 perc múlva - eszembe jut és leveszem, akkor már tuti). Ha kész, hámozd meg és villával törd össze őket. Keverd hozzá a majonézt, a mustárt, sózd és borsod. Legyen a krém kenhető, így addig adagold a majonézt, amíg megfelelő nem lesz. Ha van otthon savanyú uborka, apróra kockázd fel és azt is add hozzá a krémhez. Gyakorlatilag ennyi.
Ja, és ez a recept is tökéletesen laktózmentes, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a majonézben nincs tejtermék. Az csak a magyar konyha "specialitása", hogy a tartármártáson kívül nem tud más szószt elképzelni ételek mellé, abba viszont ugye már kevernek tejfölt is.

Nincsenek megjegyzések: