2012. április 5.

MEDVEHAGYMÁS SAJTGOLYÓK

Ha még nem unjuk a medvehagymát...

Nemrég egy szülinapi bulira készítettem ezt a finomságot. A házigazda sósat kért, hogy vigyek, de nem sok kedvem volt pogácsát szaggatni, vagy rudakat vagdosni, így találtam egy gyors és könnyű megoldást. Az eredményt itt találjátok. 

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a tészta nem alkalmas normál méretű muffinformában való sütéshez, kimondottan a minimuffinhoz készült! 




Hozzávalók: 48 db (általában 2 tepsi) minimuffinhoz

34 dkg fehérliszt
1 csapott mk sütőpor
1,5 dl olaj
3 dl (laktózmentes) tej
2 db tojás
16 dkg reszelt (trapista) sajt
2 tk só
15-20 levél medvehagyma vékony csíkokra vágva

Elkészítés:
Először a folyékony összetervőket keverd össze, akár robotgéppel is (csak lehet, hogy kicsit csapkodni fog). Ehhez add hozzá a sütőporos lisztet, végül a sajtot és a hagymát. Dolgozd el és kivajazás, kapszli, minden nélkül szaggasd bele a tésztát a minimuffin formákbe úgy, hogy a háromnegyedéig érjen a tészta. Ne aggódj, remekül kicsusszannak majd a formákból maguktól ha elkészültek!
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 percig süsd, de közben ellenőrizd: amennyiben elkezd barnulni a golyók széle, ki is veheted.

Ha kipróbáltad már a sajtos puffancsomat, a golyók belsejének állaga ahhoz lesz hasonló. A sajt ahogy megolvad, kicsit krémszerűvé válik. Nagyon finom! És látni fogod, az előkészület nem több, mint 10 perc mindenestől, a sütéssel együtt így maximum fél órát vesz el az idődből egy tepsinyi adag. Jaj, annyira imádom az ilyen recepteket!!!

Millió variációs lehetőség rejlik ebben a sütiben, természetesen lehet medvehagyma nélkül, füstölt sajttal, nem fehér liszttel, stb. Lehet próbálkozni és megosztani a tapasztalatokat!

Jó sütést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: