A medvehagymáról már sokat áradoztam korábban, így most ezt nem tenném meg:
medvehagymas-krumplis-pogacsa
Előljáróban ehhez a recepthez csak annyit, hogy aki szeretni a fokhagyma ízét, annak előszeretettel ajánlom. Valóban intenzív fokhagymaízre számítsatok, de nagyon finom!!! Benne van a koratavasz zsenge zamata. Totál idényzöld, az influenzára hajlamosak figyelmébe különösen ajánlom.
Hozzávalók:
50 gr friss medvehagymalevél
1 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 marék dió
csipet só
1 ek dióolaj, ha van (ha nincs, adj hozzá olívát a fenti adaghoz)
Speciális konyhai eszköz: aprító
Elkészítés:
Az összes hozzávalót -kivéve a dióolajat - tedd bele az aprítóba és pépesre aprítsd őket. A végén add csak hozzá a dióolajat és még egy rövid ideig keverd vele az gépben.
Ugye milyen egyszerű és gyors?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése