Ha már újév van, biztosan sokunknak van újévi fogadalma is, hogy például egészségesebben fogunk élni, karcsúbban fogunk kinézni (márakit ez a fölös kiló problémakör érint), stb .
Ezért kezdem az évet én is egy, a fenti kategóriáknak is megfelelő, ugyanakkor nagyon finom SÜTIVEL. Olyannyira diétás, hogy akár májbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Ezért kezdem az évet én is egy, a fenti kategóriáknak is megfelelő, ugyanakkor nagyon finom SÜTIVEL. Olyannyira diétás, hogy akár májbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Candidamentesen is el lehet készíteni, ekkor el kell hagyni a lekvárt és a cukor helyett 40 csepp Steviát kell keverni a tésztához.
Hozzávalók:
8 dkg (laktózmentes) vaj
1 dl tej
4 dkg cukor
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
házi baracklekvár
4 közepes, savanykás alma, meghámozva
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat. Add hozzá a tejet, a lisztet és jól gyúrd össze. Legalább egy órát pihentesd szobahőmérsékleten.
Az almákat pucold meg, vágd négybe és a közepüket almavájóval mélyen vágd ki.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki ezt a tésztát kb 3 mm vastagságúra és 7x7 cm-es kockákra vágd fel. Minden kocka közepére helyezz egy almaszeletet, a kivájt közepébe kanalazz baracklekvárt és hajtsd fel a tészta kockáinak mind a négy sarkát, hogy egy batyu legyen belőle.
Sütőpapírral borítsd be a tepsit, hogy ha kifolyik a lekvár, ne ragadjon bele. Erre helyezd a batyukat egyenlő távolságra egymástól. Előmelegített südőben süsd 180 fokon, 25-30 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése