2009. október 27.

PETREZSELYEM LEVES




Hozzávalók:

diónyi (laktózmentes vagy növényi) vaj
1 ek liszt (próbálj valamilyen teljes kiőrlésűt választani)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl (laktózmentes)
1 tojás sárgája
1 liter víz
só, bors
késhegynyi rozmaring, vagy még jobb, 4-5 friss rozmaringlevél
egy kevés lestyán
késhegynyi őrölt szerecsendió


Elkészítés:

Készíts rántást vajon a liszttel, majd szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet. A rántás el is hagyható, ekkor a vajon csak a petrezselyemzöldet fonnyaszd meg egy kicsit.

TIPP: Ne sokáig pirítsd, csak egy-két percig, mert megkeseredik.

Öntsd fel vízzel és 5-6 percig főzd a fűszerekkel együtt.
Anyukám ki szokta keverni a tojás sárgáját tejföllel, majd beleszed egy kis forró levest, csomómentesre keveri és úgy önti vissza a levesbe. Én általában a tojást is ki szoktam hagyni, úgy egy kicsit diétásabb.

TIPP: A tojással vigyázni kell, hogy ne forrald, mert furán összeugrik és csomós lesz. Úgy fog kinézni, mint valami gyanús trutyi, ami úszkál a levesben, ezért csak egy pillanatra rottyants egyet, aztán azonnal zárd is el. Melegítésnél is figyelni kell erre, mert ha ottfelejted és el kezd forrni, mint az őrült, elég csúnyácska lesz...

Nincsenek megjegyzések: