És még egy tészta.
A mai gyorsebédemet olyan fincsinek találtam, hogy gondoltam megosztom veletek.
A hétvégén begyűjtöttünk zsenge házi zöldeket biztos forrásból, most azoknak az ízét élvezzük. Ez a recept is így jött. Ma villámgyorsan dobtam össze, mert irtó éhes voltam, így egy személyre szól a recept.
Hozzávalók: ☻
két marok friss spenót
4 zsenge fokhagymafej (az a még picike)
3 zsenge zöldhagyma
1 ek olaj
1 ek növényi főzőtejszín
1 ek reszelt pannóniasajt
só, bors
kifőzött tészta
Elkészítés:
A karikára vágott hagymákat az olajon pár percig pirítsd alacsony lángon, hogy még ne kezdjenek el barnulni. Dobd hozzá a szalagokra vágott, alaposan megmosott zsenge (!) spenótleveleket és épphogy csak fonnyaszd meg. Önts rá a tejszínt, fűszerezd és hagyd egy kicsit rotyogni, hogy besűrűsödjön. Ekkor szórd rá a sajtot, keverd el és zárd el a gázt alatta. Ennyi, kész.
Tálald a főtt tészta tetején. Ha kedved van, szórd még meg egy kevés sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése