Hozzávalók: ☻☻☻☻
300 gr (laktózmentes) túró
2 közepes tojás
1 csapott ek vaníliás cukor
csipet só
6 ek búzadara
érzésre:
zsemlemorzsa
vaníliáscukor
(laktózmentes) tejföl
Elkészítés:
Előző nap verd fel a tojást, add hozzá a túrót és a grízt. Tedd be a hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy ne főljön szét.
Másnap enyhén sós, forrásban lévő vízbe szaggass teáskanálnál kicsit nagyobb gombócokat (vízes kézzel kicsit formázhatod) és 25-30 percig főzd. Szedd ki, csepegtesd le és tedd bele az előre kivajazott jénaiba.
Üres serpenyőben pirítsd meg a morzsát, azzal, és a vaníliáscukorral megszórhatod a gombócokat. Tejföllel is gazdagíthatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése