Maradjunk továbbra is a zsenge idényzöldségeknél. Nincs is jobb, mint egy üdítően üdezöld borsóleves!
Hozzávalók: ☻☻☻☻
40 dkg kifejtett borsó
2 kicsi sárgarépa
2 kicsi gyökér
3 gerezd fokhagyma vagy egy gumó friss fokhagyma felkarikázva
4 szál újhagyma egészben vagy hosszában félbe vágva
1 zöldpaprika vagy kicsi káposzta
másfél ek olaj
6-8 levél lestyán
késhegynyi hing (opcionális)
2 tk majoránna
4 borókabogyó
só, bors
másfél ek barna rizsliszt
Elkészítés:
Futtasd meg az olajon a karikára vágott répát és gyökeret, valamint a paprikát/káposztát. Hagyd, hogy kissé megpuhuljanak, majd öntsd hozzá a fokhagymát, a hagymát és a borsót. Még egy pár percig az olajon így is párold.
Add hozzá a sót, a borsot és az összes fűszert. Öntsd fel annyi vízzel, hogy még pont ne lepje el a zöldségek tetejét. Szórd rá a lisztet, jól keverd el és kezd el lefedve főzni. Ha megpuhultak a zöldségek, önts fel vízzel (kb másfél liter lehet) és ha kell, fűszerezd még után. Most tedd bele a levestésztát, vagy ha valamilyen galuskát szeretnél belefőzni. Tészta esetében egy-két percig forrald kis lángon, galuskánál amíg az meg nem puhul.
TIPP: a fenti levessel nagyon finom a vajgaluska! (receptje úton van :D)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése