Most kezdődik a jégsaláta szezonja, nagyon finom, friss fejeket lehet kapni már.
TIPP: Vastag, húsos levelei vannak, ezért is jó sütni, de apróra vágva nyersen, salátákba is illik.
Számos vitamin és ásványi anyag forrása és ami még jobb, nagyon kevés kalóriát tartalmaz!!!
TIPP: Vastag, húsos levelei vannak, ezért is jó sütni, de apróra vágva nyersen, salátákba is illik.
Számos vitamin és ásványi anyag forrása és ami még jobb, nagyon kevés kalóriát tartalmaz!!!
Köretnek is kiválóan alkalmas és néhány perc alatt elkészíthető ez az étel.
Hozzávalók:
fél fej friss jégsaláta
1 ek mustármag olaj vagy olívaolaj
1 ek szezámmag
Elkészítés:
A salátát nagyjából két centis csíkokra vágd fel és alaposan mosd meg. Hagyd, hogy lecsepegjen.
Serpenyőben melegítsd fel az olajat és add hozzá a szezámmagot. Ez néhány másodpercen belül elkezd sülni, és nagyon gyorsan odaég, ezért vedd le a lángot és folyamatosan kavargasd. Amikor elkezd barnulni, de még éppen csak elkezd, akkor add hozzá a salátát. Valószínűleg csapkodni fog az olaj, de gyorsan kevergesd, mert a szezámmagot el kell vegyíteni a salátával. Kb. egy percig süsd a salit, amikor elkezdi elveszíteni a tartását (puhulni kezd), akkor vedd le a lángról.
Azonnal érdemes fogyasztani.
Serpenyőben melegítsd fel az olajat és add hozzá a szezámmagot. Ez néhány másodpercen belül elkezd sülni, és nagyon gyorsan odaég, ezért vedd le a lángot és folyamatosan kavargasd. Amikor elkezd barnulni, de még éppen csak elkezd, akkor add hozzá a salátát. Valószínűleg csapkodni fog az olaj, de gyorsan kevergesd, mert a szezámmagot el kell vegyíteni a salátával. Kb. egy percig süsd a salit, amikor elkezdi elveszíteni a tartását (puhulni kezd), akkor vedd le a lángról.
Azonnal érdemes fogyasztani.
Ha vizet eresztene, tálalás előtt öntsd le róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése