Annak ellenére, hogy most az időjárás nem túl meleg, mégis örüljünk annak, hogy végre ismét vannak tápanyagdús növények!!! Nincs is jobb egy egyszerű, könnyű és friss salátánál. A salátákat általában abból készítem, amit otthon találok, esetleg veszek hozzá néhány alaphozzávalót, ha nagyon muszáj.
Mivel mostmár ismét van esélyünk friss idényzöldségeket találni a piacokon, nekiláthatunk a kalóriaszegény, de a szervezet számára hasznos ételek elkészítéséhez, variálásához. Jégsaláta, fejessaláta, madársaláta, zöldhagyma, stb. Éljen a tavasz!!!
Az alábbi recept csak egy tipp a tavasz által nyújtott millió salátalehetőség közül. Olcsó, egyszerű, tápláló.
Mivel mostmár ismét van esélyünk friss idényzöldségeket találni a piacokon, nekiláthatunk a kalóriaszegény, de a szervezet számára hasznos ételek elkészítéséhez, variálásához. Jégsaláta, fejessaláta, madársaláta, zöldhagyma, stb. Éljen a tavasz!!!
Az alábbi recept csak egy tipp a tavasz által nyújtott millió salátalehetőség közül. Olcsó, egyszerű, tápláló.
Hozzávalók: ☻☻☻☻
fél fej jégsaláta
két marék madársaláta
egy-egy marék zsenge fehér és lilakáposzta
fél fej fodros Lollo Rosso saláta
8-10 édes kis méretű paradicsom
2-3 szál zöldhagyma
két marék őrölt dió
csipet só, frissen őrölt bors
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet vagy citrom frissen facsart leve
Elkészítés:
Miután minden zöldséget alaposan megmostál, a salátaleveleket tépd szét apró darabokra, szeleteld fel a káposztát, a hagymát és a paradicsomot. Tedd őket egy nagy salátás tálba, sózd, borsod őket és szórd meg a dióval. Öntsd rá az olajat és az ecetet/citromlét. Keverd össze őket és tálald.
TIPP: a jó salátás mártás titka az, hogy az ecethez mindig az ecet kétszeresének megfelelő olajat kell keverned.
TIPP: a jó salátás mártás titka az, hogy az ecethez mindig az ecet kétszeresének megfelelő olajat kell keverned.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése