2009. szeptember 27.

RUKKOLAKRÉM LEVES FÜSTÖLT LAZACCAL

Bevallom őszintén, hogy ez a zseniális alapötlet, hogy rukkolából készítsek levest, sajnos nem az én fejemből pattant ki, véletlenül találtam rá a neten keresgélve. Persze aztán átalakítottam.
Elég sokat küzdök azzal, hogy bár imádom a rukkolát, nem lehet igazán kicsi adagokat kapni belőle, ezért folyton megmarad egy része, amit sajnálok kidobni. De sok napon keresztül azért nincs kedvem azt enni. Erre jelent egy kitűnő megoldást ez a recept, ráadásul nem elhanyagolható szempont azért az sem, hogy milyen finom! Na meg persze tökjó a színe! (ja, tudom, csaj vagyok...)


Hozzávalók:

2 diónyi pálmazsír vagy laktózmentes margarin
1 vöröshagyma, felaprózva
1 csomag petrezselyem
8 dl víz
késhegynyi hing, de ez elhagyható (indiai izé amúgy)
fél mk rozmaring
1,5 tk só
2 késhegyni bors (esetleg citrombors)
2 dl kókusztej
1 fokhagyma, mindegy milyen formában, lényeg, hogy hámozd meg
1 cs kb 125 grammos rukkola

Speciális konyhai eszköz: robotgép vagy mixer

Elkészítés:

A vajon/zsíron futtasd meg a vöröshagymát. Add hozzá a rukkola és tej kivételével fentmaradó hozzávalókat és kb 5 percig főzd őket. Ezután add hozzá a rukkolát és még főzd 2 percig. Majd küld rá a kókusztejet és forrald fel. Ezután óvatosan, a testi épségedre vigyázva, turmixold le a levest és tálald füstölt lazacszeletekbe csomagolt frissen süld pirítóssal!

Nincsenek megjegyzések: