2012. július 30.

SZEDERLEVES

 
Az ígért. Desszertnek is símán megteszi, olyan fini! Kánikula ellen némi menedéket nyújt.



Hozzávalók:

300 gr fekete szeder
6 ek nyírfacukor (persze síma is megteszi)
2 ek vaníliás cukor
másfél liter hidegvíz
6 szegfűszeg
2 mk őrölt fahéj
csipet só
1 citrom héjja
2 dl (laktózmentes) joghurt
1 ek barna rizsliszt (vagy fehérliszt)

Elkészítés:
A hideg vízbe tedd fel a szedret főni. Add hozzá a sót, a citrom reszelt héjját, a szegfűszeget és a fahéjat. TIPP: a szegfűszeget érdemes teatojásba tenni, hogy könnyű legyen a végén eltávolítani.
Keverd bele  joghurtba a lisztet és a cukrokat. Amikor a víz felforrt, szedj valamennyi forró lét a joghurtos masszába és jól keverd el benne, csak ezután öntsd vissza a gyümölcsléhez folyamatos kevergetés mellett. Még 4-5 percig főzd, majd zárd el és jól lehűtve tálald. A végén vedd ki a teatojást belőle. 

Ez a leves tökéletesen jó joghurt helyett tejföllel és főzőtejszínnel is. És amennyiben jobban szereted a krémleveseket, le is turmixolhatod a gyümölcsöt benne.  

Nincsenek megjegyzések: