Annyira jól sikerült ez a süti, hogy muszáj megosztanom!!!
Csupa szezonális finomságból készült, és kellemesen frissít, ezek a gyümik teljesen feldobják a sütit.
Hozzávalók:
5 tojás
1 bögre cukor
1 bögre olaj
2 bögre finomliszt
1 kk szódabikarbona
1 kk fahéj
5 nagy őszibarack
15 dkg feketeszeder
15 dkg áfonya
15 málna
15 feketeribizli
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverd habosra, szórd bele a fahéjat, öntsd hozzá az olajat, majd dolgozd el a szódabikarbonás liszttel.
A barackot gerezdekre vágd, öntözd meg citrom levével és egymástól nagyjából egyenlő távolságra helyezd őket el a tepsiben.
A bogyósgyümiket előkészítve (alaposan megmosva) szórd bele
Vajazott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát és nagyjából 35 percig süsd 175 fokon. Tűpróba javasolt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése