2012. január 18.

SÜLT CÉKLA

Bocsi, de nem tudom megunni... Cékla. 
Na jó, azért az is az okok közt van, hogy kaptam egy jó nagy adag friss, házi céklát, és nem győzöm változatosan elkészíteni. :)



Ez egy egyszerű, csak sütésigényes köretnek minősülő kaja.  Édeskés-savanykány ízvilága kitűnő kiegészítője rántottaknak (sajt, brokkoli, gomba, stb), aki szereti húsoknak, krumplis ételeknek, egytálételeknek és akár savanyúság helyett is simán megállja a helyét.   

Hozzávalók:

800 gr cékla
7 kocka vagy tk barnacukor
só, bors, ha van rózsabors
2 tk oregánó
5 ek balzsamecet (lehetőség szerint vörös)
4 ek olívaolaj
2 dl víz

Elkészítés:

A céklát jó alaposan szabadítsd meg a héjától, és mosd át. Kis hasábokat szabj belőle, olyan hasábburgonyafélét.

Tedd bele egy jénai edénybe, minden egyéb hozzávalód adj hozzá. Fedd le az edény tetejével, vagy alufóliával és süsd 130 fokon nagyjából 60 percig.

Menet közben azért érdemes rá-rákukkantani, hogy nehogy elpárologjon a leve. Amennyiben ez történne, arányosan pótold a folyadékokat (olaj, víz, ecet).

Nincsenek megjegyzések: