2012. január 10.

CÉKLAPÁSTÉTOM

Télen egy kicsit izgisebb friss vitamin és ásványianyag forrást találni, legalábbis nagyobb gondolkodást igényel, de mint  minden évszaknak, ennek is megvannak a maga növényei. A természet tökéletesen kitalálta ezt már. 
Ilyenkor jól támaszkodhatunk a gumósakra, sokáig jól elállnak és álltak is még a hűtő feltalálása előtt (nemcsak a hurka-kolbász).

A két kedvencemből, a céklából és a tormából késztettem az alábbi pástétomot, egy barátnőm inspirációjára.

Ime:



Hozzávalók:

tormakrém:
44 gr torma reszelve
1 mk cukor
1 mk mustár
2 tk ecet
1 tk olivaolaj
20-25 ml forróvíz
néhány csepp citromlé


Elkészítés:
Először érdemes magát a tormakrémet elkészíteni. A frissen reszelt torma nagyon erős tud lenni, így javasolt elforrázni először is. Ezt a vizet persze le kell önteni róla.
Ezután keverd hozzá a fenti összetevőket.

Főzd meg a meghámozott céklát kuktában (340 gr cékla), kis kockákra vágva.
Add hozzá az alábbiakat és turmixold össze.

2-3 tk tormakrém
só, bors
1 tk olivaolaj
néhány csepp citromlé
1 mk mustár

Pirítósra ajánlom.

Nincsenek megjegyzések: