Ez a zöldspárga egyszerűen csodás!!! Annyi jótékony hatása van, hogy szinte fel sem lehet sorolni. Elsősorban vesét tisztít, rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne és gyakorlatilag nulla kalória.
Most csudafrisseket lehet még kapni a piacon.
Ezt a receptet anyósom-apósom számára kreáltam spontán egy hétvégén, de annyira bevált, hogy a szüleimnek is elkészítettem. Apukám, legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy nagyon ízletes. Pedig ő nem mond ilyet soha hús nélküli ételre. Ez a receptem így kiérdemelte a nyári különdíjat. :)
És ha még mindig nem jött volna meg a kedved ahhoz, hogy elkészítsd, akkor csak annyit mondok, hogy legrosszabb esetben is húsz perc alatt kész van!!!
Hozzávalók:
1 kg zöldspárga
1 fej fokhagyma (mégha soknak is hangzik)
200 ml növényi tejszín
1 púpos evőkanál laktózmentes vaj vagy margarin
5 ek magok (napraforgómag, lenmag, szezámmag, bármi)
Fél mokkáskanál borsikafű
Fél mk őrölt rozmaring
Só, zöldbors (lehet bármilyen)
1 ek snidling
1 dl víz
Spagetti durumtészta 4 személyre
Elkészítés:
Készítsd elő a fokhagymát, az tart a legtovább. Az egész fej fokhagymát pucold meg és készítsd elő a préseléshez.
A friss zöldsárgának törd le (az esetleg) fás részénél. Vágd össze 3 centis darabokra és enyhén sós-cukros vízben 5-10 percig főzd, ügyelve arra, hogy ne főljön szét.
Közben tedd fel a tésztát is főni.
Amíg a fentiek főnek, olvaszd fel a vajat, pirítsd meg benne a magokat félig, majd nyomkodd ki hozzá a fokhagymát és tovább pirítsd. Öntsd hozzá a tejszínt, öblítsd ki a dobozát a vízzel és azt is öntsd hozzá. Fűszerezd és addíg főzd, amíg a spárga és a tészta elkészül. Szűrd le a spárgát, add hozzá a szószhoz és szórd meg snidlinggel. Egy kicsit még forrald és azonnal tálald a tészta tetején.
Ha szeretnéd, a tetejét szórd meg sajttal. (laktózérzékenyek pannóniasajtot vagy eredeti parmezánt használjanak)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése