Az eperszezon mindig annyira jó! Ha még találsz szép epret a piacon vagy a boltokban, ezt a receptet mindenképpen ajánlom kipróbálásra, ugyanis ez a torta gyorsan elkészül, és nagyon üdítő a nyári kánikulában!
Hozzávalók: (12 szelethez)
1 csomag zseléfix
4 dl (laktózmentes) joghurt
2 ek (laktózmentes) tejföl
3 evőkanál fruktóz (vagy bármilyen cukor)
3 dl növényi édestejszín
25 dkg eper apróra vágva
(laktózmentes) margarin vagy vaj a tortaforma kikenéséhez
Speciális konyhai eszköz: csatos tortaforma
Elkészítés:
A joghurtot és a tejfölt egy tálban habverővel verd fel. Add hozzá a zseléfixet és kb 5 percig verd tovább. Ekkor jöhet hozzá a cukor, és tedd is félre.
Verd fel a tejszínt habbá és adagold a fenti masszához. Végül óvatosan keverd bele az epret és kivajazott tortaformába egyenletesen öntsd bele.
Tedd hűtőbe lefedve legalább három óra hosszára, vagy ha hamarabb szeretnéd tálalni, a mélyhűtőben kezdheted a hűtést, ügyelve arra, hogy ne fagyjon meg.
Friss citromfűvel tálald, amit nyugodtan el is fogyaszthatsz hozzá. Nagyon finom és üdítő édesség.
Nálunk villámgyorsan elfogyott...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése