2011. június 11.

EPRES JOGHURTTORTA

Az eperszezon mindig annyira jó! Ha még találsz szép epret a piacon vagy a boltokban, ezt a receptet mindenképpen ajánlom kipróbálásra, ugyanis ez a torta gyorsan elkészül, és nagyon üdítő a nyári kánikulában!



Hozzávalók: (12 szelethez)

1 csomag zseléfix
4 dl (laktózmentes) joghurt
2 ek (laktózmentes) tejföl
3 evőkanál fruktóz (vagy bármilyen cukor)
3 dl növényi édestejszín
25 dkg eper apróra vágva
(laktózmentes) margarin vagy vaj a tortaforma kikenéséhez

Speciális konyhai eszköz: csatos tortaforma

Elkészítés:
A joghurtot és a tejfölt egy tálban habverővel verd fel. Add hozzá a zseléfixet és kb 5 percig verd tovább. Ekkor jöhet hozzá a cukor, és tedd is félre. 
Verd fel a tejszínt habbá és adagold a fenti masszához. Végül óvatosan keverd bele az epret és kivajazott tortaformába egyenletesen öntsd bele. 

Tedd hűtőbe lefedve legalább három óra hosszára, vagy  ha hamarabb szeretnéd tálalni, a mélyhűtőben kezdheted a hűtést, ügyelve arra, hogy ne fagyjon meg.

Friss citromfűvel tálald, amit nyugodtan el is fogyaszthatsz hozzá. Nagyon finom és üdítő édesség.
Nálunk villámgyorsan elfogyott...



Nincsenek megjegyzések: