2010. április 28.

ZÖLDSÉGMASALA (India)



Hozzávalók: ☻☻☻☻


15 gr laktózmentes vaj (eredetileg Ghi)

2 késhegynyi cayenne bors

1 mk őrölt mustármag

1 mk fekete mustármag egészben

3 csipet só

1 mk őrölt koriandermag

1 mk római kömény (jó a sima kömény is)

1 csapott ek kurkuma

1 kisebb vöröshagyma

2 fokhagymagerezd

1 paradicsom

1 csapott mk őrölt gyömbér

fél dl laktózmentes tej vagy kókusztej

2 ek laktózmentes joghurt


fél karfiol kisebb rózsáira szedve

3 nagyobb szem krumpli kisebb kockákra vágva


Egyébként a zöldségeket tetszés szerint variálhatod, íme néhány tipp:

Karfiol-krumpli-borsó

Káposzta-krumpli-répa

Borsó-karfiol-répa

Csicseriborsó-brokkoli-répa

Vagy a most már frissen kapható spárga is belekerülhet, óriási a választék! És olyan szép, színes ételeket lehet így készíteni!



Elkészítés:


Főzd meg a zöldségeket, ha a főzési idejük megegyezik, akár egymás mellett is főhetnek enyhén sós vízben.

Serpenyőben pirítsd meg vajon a fűszereket 2-4 percig, gondosan ügyelve, hogy ne égjenek le, majd add hozzá a felaprózott vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd fel a paradicsomot kisebb kockákra és azt is add hozzá. Végül reszeld bele a gyömbért és lefedve 25-30 percig párold. Add hozzá ekkor a tejet, a joghurtot és a kurkumát, még néhány percig (1-2) rotyogtasd. Végül tedd bele a masalába az apró zöldséget és pár percig hagyd őket a szószban főni.




2 megjegyzés:

Nóri írta...

Hihetetlenül jól néz ki, nyammmm. :) Meg is fogom csinálni, csak nincs meg minden fűszer...
(Vicces, mikor az ember várandósan rákattan az indiaira, és sehol a közelben nincs ilyen hely... :P )

Ambrus Krisztina írta...

:-D

Ha nem találod a fűszereket, esetleg próbáld meg a Garam Masala keverékkel, esetleg az is jó lehet! Azt talán lehet kapni nagyobb üzletekben.

Azt teljesen megértem, hogy rákattantál az indiaira, nagyon jóóóó!