Hozzávalók: ☻☻☻☻
15 gr laktózmentes vaj (eredetileg Ghi)
2 késhegynyi cayenne bors
1 mk őrölt mustármag
1 mk fekete mustármag egészben
3 csipet só
1 mk őrölt koriandermag
1 mk római kömény (jó a sima kömény is)
1 csapott ek kurkuma
1 kisebb vöröshagyma
2 fokhagymagerezd
1 paradicsom
1 csapott mk őrölt gyömbér
fél dl laktózmentes tej vagy kókusztej
2 ek laktózmentes joghurt
fél karfiol kisebb rózsáira szedve
3 nagyobb szem krumpli kisebb kockákra vágva
Egyébként a zöldségeket tetszés szerint variálhatod, íme néhány tipp:
Karfiol-krumpli-borsó
Káposzta-krumpli-répa
Borsó-karfiol-répa
Csicseriborsó-brokkoli-répa
Vagy a most már frissen kapható spárga is belekerülhet, óriási a választék! És olyan szép, színes ételeket lehet így készíteni!
Elkészítés:
Főzd meg a zöldségeket, ha a főzési idejük megegyezik, akár egymás mellett is főhetnek enyhén sós vízben.
Serpenyőben pirítsd meg vajon a fűszereket 2-4 percig, gondosan ügyelve, hogy ne égjenek le, majd add hozzá a felaprózott vöröshagymát és a fokhagymát. Vágd fel a paradicsomot kisebb kockákra és azt is add hozzá. Végül reszeld bele a gyömbért és lefedve 25-30 percig párold. Add hozzá ekkor a tejet, a joghurtot és a kurkumát, még néhány percig (1-2) rotyogtasd. Végül tedd bele a masalába az apró zöldséget és pár percig hagyd őket a szószban főni.
2 megjegyzés:
Hihetetlenül jól néz ki, nyammmm. :) Meg is fogom csinálni, csak nincs meg minden fűszer...
(Vicces, mikor az ember várandósan rákattan az indiaira, és sehol a közelben nincs ilyen hely... :P )
:-D
Ha nem találod a fűszereket, esetleg próbáld meg a Garam Masala keverékkel, esetleg az is jó lehet! Azt talán lehet kapni nagyobb üzletekben.
Azt teljesen megértem, hogy rákattantál az indiaira, nagyon jóóóó!
Megjegyzés küldése