2012. március 26.

MÁKOS TÖLTÖTT MUFFIN

Egyre többféle olajat és ecetet fedezek fel, helyesebben próbálok ki. Most a mákolajon volt a sor. 
Nagyon fontos elemeket tartalmaz, többek közt a vasat, ami lévén húshagyó, pótlásra szorul. Kimondottan mák íze van, nagyon különleges. 



Szeretem a muffint, mert az egyik legegyszerűbb sütifajta. Persze nem könnyű jót készíteni belőle, mert könnyen száraz, fojtós valamivé válhat. 
Ez garantáltan nem az:


Hozzávalók: 12 db-hoz

1 tojás
12,5 dkg cukor
1 vaníliáscukor
70 ml olaj
2 tk mákolaj (vagy ha nincs, síma olaj)
2 dl (laktózmentes) joghurt
20 dkg liszt
5 dkg aprított dió, vagy mandula
fél mk szódabikarbóna
2,5 mk sütőpor

Töltelék:
10 dkg 
2 ek cukor darált mák
1 alma reszelve

Elkészítés:
A mákot daráld le a cukorral és keverd össze a reszelt almával. 
Muffinformába tegyél muffinpapirokat. 

A tojást habosra keverd a cukorral, add hozzá az olajakat, majd a joghurtot. Keverd bele a lisztbe a sütőport és a szódabikarbonát és szitáld a fenti krémbe. Tedd bele a diót/mandulát. Dolgozd össze őket. 

A massza nagyobbik részét arányosan kanalazd bele a muffinformákba és tedd rá a mákos tölteléket és fedd be a maradék tésztával. 
180 fokosra előmelegített sütőben 10 percig légkeveréssel, és még 10 percig normál sütéssel süsd.

Nincsenek megjegyzések: