Egyre többféle olajat és ecetet fedezek fel, helyesebben próbálok ki. Most a mákolajon volt a sor.
Nagyon fontos elemeket tartalmaz, többek közt a vasat, ami lévén húshagyó, pótlásra szorul. Kimondottan mák íze van, nagyon különleges.
Szeretem a muffint, mert az egyik legegyszerűbb sütifajta. Persze nem könnyű jót készíteni belőle, mert könnyen száraz, fojtós valamivé válhat.
Ez garantáltan nem az:
Hozzávalók: 12 db-hoz
1 tojás
12,5 dkg cukor
1 vaníliáscukor
70 ml olaj
2 tk mákolaj (vagy ha nincs, síma olaj)
2 dl (laktózmentes) joghurt
20 dkg liszt
5 dkg aprított dió, vagy mandula
fél mk szódabikarbóna
2,5 mk sütőpor
Töltelék:
10 dkg
2 ek cukor darált mák
1 alma reszelve
Elkészítés:
A mákot daráld le a cukorral és keverd össze a reszelt almával.
Muffinformába tegyél muffinpapirokat.
A tojást habosra keverd a cukorral, add hozzá az olajakat, majd a joghurtot. Keverd bele a lisztbe a sütőport és a szódabikarbonát és szitáld a fenti krémbe. Tedd bele a diót/mandulát. Dolgozd össze őket.
A massza nagyobbik részét arányosan kanalazd bele a muffinformákba és tedd rá a mákos tölteléket és fedd be a maradék tésztával.
180 fokosra előmelegített sütőben 10 percig légkeveréssel, és még 10 percig normál sütéssel süsd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése