Még mindig sütőtök szezon van. Bár megfogadtam a két héttel ezelőtti, magyar gasztroéletben lévő, sütőtökleves receptdömpingkor, hogy én nem teszek fel ilyen receptet, mára már csillapodott az indulat bennem és megváltoztattam a véleményemet.
A leves készítésekor véletlenül a kezem ügyébe akadt a zöldánizs, ugyanis ha kicsit többet eszek a kelleténél, mindig szoktam evés után elrágcsálni belőle egy tenyérnyit. Ekkor jött az ötlet, hogy milyen tuti lenne feldobni vele a sütőtököt. Ennek az eredménye ez a recept. Tehát én így szeretem a sütőtök krémlevest:
Hozzávalók: ☻☻☻☻
2 paprika (mindegy milyen)
800 r nyers sütőtök
2 krumpli
2 vöröshagyma
2 ek olaj
1,2 l víz
2 mk rozmaringpor
só, zöldbors
6 levél zsálya
2 mk-nyi reszelt gyömbér
1 dl növényi tejszín
2 csipet mozsárban zúzott zöldánizs
Elkészítés:
Az olajon pirítsd az apróra vágott hagymát arany színűre.
Add hozzá a szintén picire felaprított paprikát, a felkockázott krumplit és a kis kockákra feldarabolt sütőtököt. Kicsit párod őket együtt. Fűszerezd őket és öntsd fel vízzel. Ekkor reszeld bele a gyömbért. Párod puhára a zöldségeket.
Ha kész, öntsd bele a tejszínt és forralj rajta egyet. Végül turmixold le az egészet és tálald.
2 megjegyzés:
Érdekes ez a zöldánizsos leves. Én is készítettem néhány sütőtök levest, volt amit fel is töltöttem, de zöld ánizzsal még nem. Lehet, hogy kipróbálom.
Remélem ízleni fog! Jó étvágyat.
Megjegyzés küldése