2010. november 7.

SPENÓTOS TEKERCS (DÉL-KOREA)



Hozzávalók: ☻☻☻☻

250 gr spenót alaposan megmosva
8 tojás
1 ek rizsbor (ha nincs, tokai aszu)
2 ek rizstej (vagy bármilyen növényi vagy laktózmentes tej)
4 tk olaj

Páchoz:
1 tk szezám olaj
fél tk korei chilli szósz vagy ErősPista
2 zöldhagyma
2 ek szójaszósz
4 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a pácot.
A spenótot tedd bele forrásban lévő vízbe fél percre, majd szűrd le, most át hideg vízzel. Fakanállal nyomkodd ki belőle a vizet. Tedd bele a pácos tálba, forgasd  alaposan bele.
Verd fel a tojásokat, add hozzá a bort, a tejet és jó alaposan keverd össze. Egy serpenyőben forrósíts fel 2 tk olajat és öntsd bele a tojásos  massza felét. Süsd 8 percig majd óvatosan fordítsd meg és még 3 percig süsd. Tedd ki egy vágódeszkára, ha szükséges itasd le az olajat róla papírszalvétával. Szedd ki a spenót felét az omlettre és oszlasd el. Óvatosan tekerd fel egy nagy tekercsé, kicsit nyomd össze, hogy ne nyíljon szét, ha elengedet. Majd ugyanezt tedd a másik adaggal is.
Melegen fogyasztható rizzsel, kenyérrel vagy sült tésztával. 

Hidegen karikákra szelve szendvicsbe is teheted. 

Nagyon különleges ízt ad neki a szezámmagolaj és a bor, ezért egyik sem elhagyható a receptből!

Nincsenek megjegyzések: