2010. július 12.

EGY CSOKOR LAKTÓZMENTES TERMÉK

Szerencsére egyre több laktózmentes termék jelenik meg hazánkban is.

Úgy gondoltam, itt az idő, hogy reklám és a teljesség igény nélkül, egymás segítése érdekében összeírjam azokat a termékeket, amiket eddig megtaláltam az itthoni boltok polcain. Árakat nem írok, azok egyébként is helyenként változók. Akinek tudomása van további termékekről, kérem írja meg!

A lista névsor szerint az alábbi:

Accadi (Forte-Food): tej, tejszín
LAC: túróhab, natúr joghurt, műzlis joghurt, 3 különböző ízű gyümölcsös joghurt, tejszín, vaj, túró, tejföl, meggyes túródesszert, őszibarackos-maracujás túródesszert, tej 1,5 % és tej 3,5 %.
Magic Milk (Naszálytej): tej (tartós, friss) 1,5%, tej 2,8%, van félliteres és literes kiszerelésben is, túrórudi, túró, natúr joghurt, kétféle gyümölcsös joghurt, tejföl
Minus L: tej 3,8% tartós és friss, sajtkrém, tejszín, túróhab, sajt, vaj
Mizo: tej 1,5%
Spar/Interspar/Kaisers: tej (többféle), natúr joghurt, 2 féle gyümölcsös joghurt, vaj

A lista nem teljes, menet közben még ki fogom egészíteni, csak egy általános tájékoztatást szerettem volna adni a termékek választékáról. Remélem lassan az élelmiszerláncok felfedezik majd a laktózérzékenységet mint új piacot és bővíteni fogják a választékot, mert a közeli országokban, mint pl. Ausztria, Németország, Hollandia, stb azért elég jelentős a termékek jelenléte a piacokon. Arról nem is beszélve, hogy minden kis sarki boltban is kaphatók, nem kell értük állandóan nagy bevásárlóközpontokba utazni.

Itt nem teszek említést a tejet helyettesítő termékekről, a növényi cuccokról. Szerencsére azok is bővítik a lehetőségeink tárházát, de mélyen a pénztárcába lehet nyúlni értük. (sajnos a laktózmentes termékek is drágábbak jóval, mint a normál társaik, de hát mit várunk, nézzük csak meg a glutén-, vagy szójamentes termékeket vagy a diabelikust...)

Nem soroltam fel azokat az egyéb termékeket sem, amelyekben nincs laktóz, mint pl felvágottak, sütemények, stb, itt kimondottan csak a tejtermékekre szerettem volna kitérni. De örömmel fogadok ezekkel a termékekkel kapcsolatos információkat is, tervezek ezekről is majd a későbbiekben egy listát közzé tenni.

Egyszóval minden témához kapcsolódó információt hálásan köszönök!

Nincsenek megjegyzések: