2011. február 12.

KANADAI BROWNIES KORONGOK (KANADA)

Jópár éve  már, hogy Kanadában jártam. Ott tanultam ezt a receptet, azóta is a kedvenceim egyike, és már sokakat ebbe a "kanadai brownies-táborba" inspirálta ez a recept. :)
Korábban egy nagy sütiként készítettem el, most fejlesztgettem ki ezeket a  szemrevaló csokichips-féle korongocskákat. Nagyon finomak lettek! Mondanom sem kell, a párom önként jelentkezett a tesztelésre... ezt valahogy még más házimunka esetén nem tudtam ilyen gyorsan elérni nála, ez vajon miért lehet? :D
Hozzávalók:

3 tojás
3 ek cukor (bármilyen)
1 ek keserű kakaó
fél dl olívaolaj
2  ek liszt, bele késhegynyi sütőpor
étcsokidarabok

Elkészítése:A tojások sárgáját a cukorral jó habosra keverd fel. A fehérjéket pedig habnak. A cukros sárgákhoz add hozzá a lisztet, amibe előzőleg belekeverted a sütőport, a kakaót és a csokidarabokat, majd óvatosan a fehérjét. 

Sütőpapírt terítsd lapos tepsire és kis lapos kupacokat helyezz rá kanállal. Kicsit majd elfolynak, de nem baj. Csak lehetőleg ne érjenek össze.
Kb. 170 fokon süsd 7-12 percig, (elég sütőfüggő sajna az idő hossza) de tartsd rajta  a szemed, nehogy megégjen a széle! Akkor sajnos keserű lesz. 

Ez a recept rendkívül egyszerű, de a chips sütési ideje kritikus. Nagyon el kell találni, hogy a legfinomabb, hogy át legyen sűlve, de ne sűljön túl.

Nincsenek megjegyzések: