Anya kísérletezte ki ezt az ételt számomra, és nagyon bejött.
Puha, légies és nagyon finom. Kevés formában szeretem a spenótot, de így bármikor meg tudom enni. Lehet főzelék mellé feltétként is fogyasztani!
Annyit érdemes tudni róla, hogy amikor készül, nem szabad a sütőt kinyitni, mert csúnyán összeesik. Ha kiveszed amikor kész, akkor is kicsit kisebb lesz, de addigra már nem gond.
Hozzávalók: ☻☻ vagy ☻☻☻
25 dkg spenót
1 rozsos zsemle
1 tojásfehérje
1 dkg (laktózmentes) vaj
1 dl (laktozmentes) tej
só
1 gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítése:
A spenótot jól mosd meg és főzd pár percig forró vízben. Szitán szűrd át. Tejbe áztasd a zsemlét és nyomkodd ki. Add hozzá a vajat és a spenótot, a fokhagymát és sózd. Verd fel a tojásfehérjét és azt is add hozzá óvatosan kevergetve.
Vajazz ki egy kb cm átmérőjű jénai edényt és szórd meg zsemlemorzsával.
A sütőt melegítsd fel 150 fokra. Egy tepsibe önts annyi vizet, hogy egyharmadáig érjen a víz, és tedd be a sütőbe, hogy meleg legyen benne a víz. Ebbe helyezd bele a jénait és háromnegyed órát főzd így a sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése