2011. január 16.

SPENÓTFELFÚJT

Anya kísérletezte ki ezt az ételt számomra, és nagyon bejött.
Puha, légies és nagyon finom. Kevés formában szeretem a spenótot, de így bármikor meg tudom enni.  Lehet főzelék mellé feltétként is fogyasztani!

Annyit érdemes tudni róla, hogy amikor készül, nem szabad a sütőt kinyitni, mert csúnyán összeesik. Ha kiveszed amikor kész, akkor is kicsit kisebb lesz, de addigra már nem gond.




Hozzávalók: ☻☻ vagy ☻☻☻

25 dkg spenót
1 rozsos zsemle
1 tojásfehérje
1 dkg (laktózmentes) vaj
1 dl (laktozmentes) tej
1 gerezd fokhagyma reszelve


Elkészítése:

A spenótot jól mosd meg és főzd pár percig forró vízben. Szitán szűrd át. Tejbe áztasd a zsemlét és nyomkodd ki. Add hozzá a vajat és a spenótot, a fokhagymát és sózd. Verd fel a tojásfehérjét és azt is add hozzá óvatosan kevergetve. 




Vajazz ki egy kb cm átmérőjű jénai edényt és szórd meg zsemlemorzsával. 
A sütőt melegítsd fel 150 fokra. Egy tepsibe önts annyi vizet, hogy egyharmadáig érjen a víz, és tedd be a sütőbe, hogy meleg legyen benne a víz. Ebbe helyezd bele a jénait és háromnegyed órát főzd így a sütőben. 

Nincsenek megjegyzések: