Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy lassan véget ér a nyár (a meteorológusok szerint is...). Pedig, nekünk húshagyóknak talán gasztronómiai szempontból ez a legkedvezőbb és a legtöbb lehetőséget nyújtó időszaka az évnek, legalábbis a friss gyümölcsöket és zöldségeket érintően.
Én ezzel az egyszerű, tápláló és zamatos gyümölcskoktéllal búcsúzok a nyártól...
Minden összetevője szezonális, friss és még könnyen beszerezhető, kivéve az ananászt, de mivel tegnap 150 Ft-ért jutottam hozzá a piacon, nem hagyhattam ott!
Hozzávalók: (ebből a mennyiségből kb. két nagyobb pohár lesz)
1 kisebb ananász
2 közepes sárgarépa (kb. 120 gr)
4 szál petrezselyem (figyelem, nem csokor!)
negyed mézédes sárgadinnye
2 nyári alma
1 sárga húsú magyar paprika
Speciális konyhai eszköz: gyümölcscentrifuga
Turmixgéppel is elkészíthető, de a sárgarépa kicsit megnehezíti a dolgot...
Elkészítése:
Pucold meg az ananászt, a répát, a dinnye magjait távolítsd el, majd a húsát kanalazd ki a héjából, a paprikát hosszanti csíkokban vágd le a csumájáról, az almákat negyedekbe, a répát félbe vágd. A petrezselymet jó alaposan mosd meg.
Az összes hozzávaló levét facsard ki a géppel.
Mielőtt frissen megiszod (mert ez a lé csak úgy jó), megszórhatod lenmaggal, jót tesz az emésztésnek.
TIPP: mondanom sem kell, mennyi vitamin és ásványi anyag van ebben a lében, nem is beszélve a rosttartalmáról, ami segít kipucolni azokat a dolgokat, amik szépen le tudnak rakódni "odabent". Gyönyörű napsárga színe még tartja bennünk a nyár érzését egy kicsit.
Reggel, éhgyomorra ajánlom, akár reggeli helyett is. (de kávé helyett mindenképp :D)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése