Ennek a receptnek az ötletét a neten találtam amikor a candida diétámhoz keresgéltem; egy fórumon ajánlotta az írója. Kicsit alakítottunk rajta, nagyon-nagyon finom lett!!!
15 dkg liga margarin
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg rozsliszt
2 tk szódabikarbona
1 dl natúr (laktózmentes) joghurt
2 tojás
2 tk édesítőpor
Töltelékhez:
1 kg savanyú alma, amit meghámozol és lereszeled, majd üres teflonban megpárolod
1 mk őrölt fahéj
Krémhez:
5 dl (laktózmentes) tej
3 tojás sárgája
1 púpos ek zabliszt
15-20 csepp Stevia
A liszteket keverd össze és add hozzá a szódabikarbonát. Morzsold el benne a margarint és rakd hozzá a tojások sárgáját, az édesítőt és a joghurtot. Jól dolgozd el és nyújtsd ki. Ezt a tésztát tedd egy kimargarinozott tepsibe, villával szurkáld meg a tetejét és süsd elő 180 fokon nagyjából 20 percig. Add hozzá az almához a fahéjat és tedd rá a sütőből kivett, féligkész tésztára. Így süsd még 10 percig.
Amíg sül, keverd el a 3 tojás sárgáját a kanál liszttel és lassan adagold a közben felforrósított tejbe, állandó keverés mellett. Főzd fel és édesítsd Steviával. Verd fel 2 tojás fehérjét és nagyon óvatosan keverd egy lyukas kanállal a meleg krémbe. Ezt a masszát kend rá az alma tetejére és süsd még kb 10 percig 160 fokon légkeveréssel, vagy amíg a hab elkezd megbarnulni.
Ezt a receptet megőriztük, és diétán kivül is sokszor készítjük el, annyira szereti a család.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése