2010. június 10.

ZÖLD-GYÜMI TURMIX

TIPP: A zöldségekről-gyümölcsökről azt érdemes tudni, hogy nyersen hűtik a testet. Ezért nyáron jó belőlük minél többet nyersen fogyasztani, télen viszont inkább főzve, sok gabonafélével, aki pedig eszik hús, annak természetesen hússal hiszen ez a két fajta étel melegíti a szervezetet.

Én, ha tehetem, igyekszem a nyári reggeleken friss zöldség-gyümölcs turmixszal indítani a testem (az emésztésem) és az elmém. Annyira jó, hogy az epernek szezonja van! Remekül fel lehet használni, mert édes, finom és egészséges. De bármikor ha meleg van, vagy böjtölünk, mindig a hónapnak megfelelő idényzöldséget és gyümölcsöt használjuk fel, ha egy mód van rá.

TIPP: Ha a zöldséget nagyobb részben gyümölccsel mixeled, nagyon finom édes lesz az íze még cukor, vagy méz nélkül is.

Íme az egyik kedvencem:

Hozzávalók: ☻

18-20 dkg friss eper
1 alma
fél banán
fél citrom kifacsart leve
egy csokor petrezselyem

Speciális konyhai eszköz: turmixgép vagy pépesítő

Elkészítés:

Mosd meg az almát, az epret és a petrezselymet. Hámozd meg az almát és késsel vagdosd bele az edénybe, amiben turmixolni fogsz. A többi hozzávalót is tedd bele, facsard bele a fél citromot. Turmixold és frissen fogyaszd.

TIPP: ha valakinek túl sűrű lenne a lé, turmixoljon hozzá tiszta vizet.

Nincsenek megjegyzések: