TIPP: A zöldségekről-gyümölcsökről azt érdemes tudni, hogy nyersen hűtik a testet. Ezért nyáron jó belőlük minél többet nyersen fogyasztani, télen viszont inkább főzve, sok gabonafélével, aki pedig eszik hús, annak természetesen hússal hiszen ez a két fajta étel melegíti a szervezetet.
Én, ha tehetem, igyekszem a nyári reggeleken friss zöldség-gyümölcs turmixszal indítani a testem (az emésztésem) és az elmém. Annyira jó, hogy az epernek szezonja van! Remekül fel lehet használni, mert édes, finom és egészséges. De bármikor ha meleg van, vagy böjtölünk, mindig a hónapnak megfelelő idényzöldséget és gyümölcsöt használjuk fel, ha egy mód van rá.
TIPP: Ha a zöldséget nagyobb részben gyümölccsel mixeled, nagyon finom édes lesz az íze még cukor, vagy méz nélkül is.
Íme az egyik kedvencem:
Én, ha tehetem, igyekszem a nyári reggeleken friss zöldség-gyümölcs turmixszal indítani a testem (az emésztésem) és az elmém. Annyira jó, hogy az epernek szezonja van! Remekül fel lehet használni, mert édes, finom és egészséges. De bármikor ha meleg van, vagy böjtölünk, mindig a hónapnak megfelelő idényzöldséget és gyümölcsöt használjuk fel, ha egy mód van rá.
TIPP: Ha a zöldséget nagyobb részben gyümölccsel mixeled, nagyon finom édes lesz az íze még cukor, vagy méz nélkül is.
Íme az egyik kedvencem:
Hozzávalók: ☻
18-20 dkg friss eper
1 alma
fél banán
fél citrom kifacsart leve
egy csokor petrezselyem
Speciális konyhai eszköz: turmixgép vagy pépesítő
Elkészítés:
Mosd meg az almát, az epret és a petrezselymet. Hámozd meg az almát és késsel vagdosd bele az edénybe, amiben turmixolni fogsz. A többi hozzávalót is tedd bele, facsard bele a fél citromot. Turmixold és frissen fogyaszd.
TIPP: ha valakinek túl sűrű lenne a lé, turmixoljon hozzá tiszta vizet.
TIPP: ha valakinek túl sűrű lenne a lé, turmixoljon hozzá tiszta vizet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése