2010. június 25.

BORSÓS HAJDINA


A hajdina kitűnő köret, nagyon jó érerősítő hatása van (viszérre, aranyérre). Nem túl bonyolult elkészíteni. A zöldborsónak pedig szezonja van, friss, zsenge finomságokat lehet most kapni a piacon, ezért választottam a hajdinához ebben a receptben. Kicsit olyansmi lett, mint a rizibizi.

Hozzávalók: ☻☻

200 gr hajdina megmosva
1-2 marék zsenge borsó

bors
késhegynyi őrölt kömény
1 ek olaj
néhány csepp frissen facsart citromlé




Elkészítés:

Olajban pirítsd meg a hajdinát fél percig és öntsd fel kb. kétszeres vízmennyiséggel. Add hozzá a fűszereket és főzd 5-10 percig. A hajdinát kb. 20-25 percig kell főzni, de ez esetenként (és az eljárás során történt kezelésektől függően változhat), a lényeg, hogy a borsót csak akkor tedd hozzá, ha már csak annyi idő van hátra a hajdina megfőzéséből, amennyire a borsónak szüksége van a megpuhuláshoz. Ha kell, önts még hozzá apránként vizet, folyamatosan figyeld, nehogy legégjen. Néha keverd meg, de ne vidd túlzásba, nehogy mászkos legyen. Ha kész, csepegtess hozzá citromlét, felfrissíti.

Nincsenek megjegyzések: