2010. május 18.

IDÉNY ZÖLDSALI


Annak ellenére, hogy most az időjárás nem túl meleg, mégis örüljünk annak, hogy végre ismét vannak tápanyagdús növények!!! Nincs is jobb egy egyszerű, könnyű és friss salátánál. A salátákat általában abból készítem, amit otthon találok, esetleg veszek hozzá néhány alaphozzávalót, ha nagyon muszáj.
Mivel mostmár ismét van esélyünk friss idényzöldségeket találni a piacokon, nekiláthatunk a kalóriaszegény, de a szervezet számára hasznos ételek elkészítéséhez, variálásához. Jégsaláta, fejessaláta, madársaláta, zöldhagyma, stb. Éljen a tavasz!!!
Az alábbi recept csak egy tipp a tavasz által nyújtott millió salátalehetőség közül. Olcsó, egyszerű, tápláló.

Hozzávalók:

fél fej jégsaláta
két marék madársaláta
egy-egy marék zsenge fehér és lilakáposzta
fél fej fodros Lollo Rosso saláta
8-10 édes kis méretű paradicsom
2-3 szál zöldhagyma
két marék őrölt dió
csipet só, frissen őrölt bors
2 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet vagy citrom frissen facsart leve

Elkészítés:

Miután minden zöldséget alaposan megmostál, a salátaleveleket tépd szét apró darabokra, szeleteld fel a káposztát, a hagymát és a paradicsomot. Tedd őket egy nagy salátás tálba, sózd, borsod őket és szórd meg a dióval. Öntsd rá az olajat és az ecetet/citromlét. Keverd össze őket és tálald.

TIPP: a jó salátás mártás titka az, hogy az ecethez mindig az ecet kétszeresének megfelelő olajat kell keverned.

Nincsenek megjegyzések: